Web Analytics

Hosting

Hosting

Een inleiding tot hostingdienstenAls je erover denkt een website te beginnen, is een van de eerste dingen die je moet doen het vinden van een hostingdienst. In deze blogpost geven we je een spoedcursus hosting. Aan het eind zou je een beter begrip moeten hebben van wat hosting is en welke hostingdiensten er zijn. Dus laten we beginnen!

Wat is hosting? Om hosting te begrijpen moet je eerst begrijpen wat een server is. Een server is een computer die alle bestanden voor een website opslaat.

Wanneer iemand een website wil bekijken, typt hij een URL (zoals www.example.com) in zijn browser.

Dat verzoek wordt dan naar de server gestuurd, die vervolgens de gevraagde bestanden terugstuurt naar de browser van de gebruiker, zodat die de website kan bekijken Hosting is dus gewoon het opslaan van die bestanden op een server zodat mensen ze online kunnen bekijken. Het is belangrijk op te merken dat niet zomaar iedereen een website kan hosten; je moet er speciale hardware en software voor hebben. Dat is waar hostingdiensten om de hoek komen kijken.

Hosting diensten Er zijn twee hoofdtypen hostingdiensten shared en dedicated. Gedeelde hosting betekent dat je website een server deelt met andere websites. Dit is meestal de goedkoopste optie, maar het betekent ook dat je website minder middelen tot zijn beschikking heeft en vatbaarder is voor downtime als een andere site op jouw server veel verkeer krijgt Dedicated hosting betekent dat je website een eigen server heeft. Deze optie is duurder, maar biedt je site ook meer middelen en stabiliteit. Als je veel verkeer verwacht of zeer specifieke behoeften hebt, kan dedicated hosting de beste oplossing zijn

Conclusie


Hostingdiensten zijn een belangrijk onderdeel van het in de lucht krijgen van je website; zonder hen zouden mensen je site niet online kunnen bekijken. Er zijn twee hoofdtypen hostingdiensten - gedeelde en speciale - en welke je kiest hangt af van je behoeften en budget. We hopen dat deze blogpost je een beter begrip heeft gegeven van wat hosting is en hoe het werkt!

Wiki over hosting

Link toevoegen

Link toevoegen